full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Zoran Kaluđerović (Happy Hour Band), intervju

Happy Hour Bend je hard rock bend iz Herceg Novog. Dejan Petričević(vokal),Zoran Kaludjerović(gitara), Dragan Milošević(bubnjevi) i Slobodan Japundžić (bass gitara) sastali su se prije skoro četiri godine, i svoje iskustvo i talenat iznijeli kako kroz autorski rad tako i kroz svirke.

Četvoročlani sastav  i dalje je aktivan, a gitarista ovog  benda bio je naš  sagovornik.

-Koliko sam imala prilike da vidim Happy Hour band je nastao 2010 godine, otkud ideja da se okupite i krenete sa radom, uzevši u obzir da ste svi još od ranije u muzici?1441309_771023369581728_1700324107_n

Krenuo sam sa jednim novim konceptom i novim ljudima, novim imenom. Radio sam prije toga sa mnogima, ali nekako stvari se nijesu uklapale i desavale kako sam ja to zamisljao. Onda sam napravio rezove i pokrenuo staru pricu, na novi nacin.

-Prošle godine ste izdali album, koliko je teško u današnje vrijeme napraviti album pogotovo kada je u pitanju rok muzika?

Manje, vise lako ga je napraviti u smislu autorskog rada – pisanja teksta, muzike i aranzmana, ukoliko imate to u sebi. Snimanje je malo teza stavka. Izdavanje – e to je u danasnje vrijeme i na ovim prostorima muka golema.

-Kakva je po Vašem mišljenju situacija što se tiče autorskog rada bendova u CG?

Nikad vise ljudi nije radilo autorski u Crnoj Gori. To je dobro. Ono sto nije dobro je sto je opsta klima – drustvena, kulturna I kako god – jako losa. Bolesna.

-Često imate svirke po cijeloj državi, da li je odziv publike dovoljan da možete imati prihode dovoljne za egzistenciju, ne samo Happy Hour Band već uopšte bendovi ovdje?

Ne.

-Kvalitet i dobra reklama ne tako rijetko ne idu jedno uz drugo, mislite li da se ovdje još vode mišlju ‘’kvalitet ne treba reklamirati’’?

Ne. Odje se sve i svako sa svacim reklamira. I ne samo odje. To su ‘’blagodeti’’ ovog novog doba.

-Vizuelni doživljaj bilo kakvog djela danas je potrebniji nego ikada što se tiče muzičke industrije. Imate li u planu ekranizaciju neke svoje pjesme u skorije vrijeme?

Do sada smo uradili dva spota. Dok bude i trunke zivota u nama radicemo da ih sto vise ekranizujemo. Vjeruj mi.

-S obzirom da je internet postao moćno sredstvo, i direktan kanal za komunikaciju sa publikom, koliko je to olakšalo(ili otežalo) pronaći način da ispoljite sebe a da ujedno to bude dopadljivo ljudima?1505255_788760227808042_1821252347_n

Moram priznati da nam je taj vid komunikacije puno pomogao. Zaista.

-Mislite li da ovdje generalno oni koji se bave bilo kojom vrstom umjetnosti, pogotovo muzikom, shvataju ulogu medija, s obzirom da je negdje (između ostalog) poenta da se poruka tog stvaralaštva čuje jače?

Shvatili su. Vecina. Ma svaka domacica se reklamira na face , a ne sto drugo…

Hvala na izdvojenom vremenu!

Hvala na interesovanju. Bilo mi je zadovoljstvo.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *