full screen background image
Search
Wednesday 21 February 2018
  • :
  • :

Znanje i vještine za posao

Završen je projekat ,, Znanje i vještine za posao“, koji je realizovao  Centar za građansko obrazovanje (CGO), u parnerstvu sa Represent Communications i u saradnji sa Upravom za kadrove Crne Gore. Projekat  je podržan od strane Evropske unije posredstvom Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Ministarstva finansija

Projekat je podrazumijevao pohađanje programa neformalne obuke i plaćene radne prakse za 60 nezaposlenih visokoškolaca sa teritorije Crne Gore. Program neformalne obuke obuvatio je  tri modula:

– Ovladavanje komunikacionim vještinama;

– Pisanje i upravljanje projektima finansiranim kroz fondove EU;

– Tehnike pisanja prijedloga praktičnih politika.

Obuka je , za polaznike/ce iz južne i centralne regije organizovana u Podgorici, dok je za polaznike/ce sa sjevera organizovana u Bijelom Polju, troškove smještaja i prevoza pokrivao je organizator. Nakon obuke polaznici/ce su obavljali tromjesečnu radnu praksu i to u državnoj upravi, medijima, NVO i privatnom sektoru.

Polaznici/ce obuke su projekat ocijenili/e kao veoma uspješan,smatraju  da projekat treba nastaviti i da bi ga rado preporučili prijateljima. 10 polaznika je produžilo radni odnos kod poslodavaca kod kojih su odrađivali praksu. U sklopu projekta organizovan je ,,Nacionalni forum o zapošljavanju mladih“ na kom su prvoj generaciji koja je prošla obuku i praksu podijeljeni sertifikati o uspješnom učešću u projektu „Znanje i vještine za posao“.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *