full screen background image
Search
Thursday 22 February 2018
  • :
  • :

Ženska Auto –Klinika: Automehaničarska radnja samo za žene, gdje rade isklučivo žene

Osnivačica Patris Bernks

Ovo je automehaničarska radnja „Girls Auto- Clinic“ koja zapošljava samo žene gdje vam dok čekate osim auta srede i nokte i kosu.

Ženska auto-klinika „Girls Auto-Clinic“ (GAC) nije samo firma za mijanjenje ulja-ova kompanije mijenja i odnos između žena i automobilske industrije dok nudi širok spektar salnoskih usluga svojim mušterijama.

Kompaniju je osnovala inžinjerka i mehaničarka Patris Benks (Patrice Banks). Za žene ovo je  zona bez stresa, gdje dovoze svoje automobile na popravku i uče o svojim vozilima uz podršku i poštovanje. GAC je nastala kao odgovor na  loše ponašanje muških automehaničara prema ženskim klijentima i na frustracije koje takvo ponašanje izaziva kod  žena. Osim toga, ova radnja je izraz borbe za osnaživanje žena da postanu automehaničarke ili tzv #sheCANics-i (u korijenu ovog heštega je izraz „ona to može“). Čak i osnivačica kompanije koristi ovaj izraz da opiše sebe.

Osnivačica i izvršna direktorica, Patris Bernks, želi da promijeni odnos koji žene imaju prema automobilskoj industriji.

Iako je GAC otvorena u blizini Filadelfije još 2013.godine, njeno najnovije izdanje “Clutch Beauty Bar” donosi joj potpuno novi talas slave jer  nudi mušterijama manikir, pedikir i feniranje dok čekaju da automehaničarke poprave njihova vozila. Jednostavno, ne da ćete izaći iz Ženske Auto –Klinike sa svježe sređenim autom, već i frizurom i noktima koje prosto zaustavljaju saobraćaj. Jednakost profesija urađena sa stilom!

U ovoj kompaniji žele da se žene osjećaju opušteno, poštovano i da izađu dodatno informisane o svom automobilu.

Osoblje je isključivo žensko i nudi mušterijama sklonište od lošeg ophođenja  muških automehaničara koje je često prema ženama.

 

Prevod sa engleskog jezika: Ana Milović Jasikovac
Preuzeto sa:  http://www.boredpanda.com

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *