full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

“Volja je stvar jakih, a želja stvar slabih” poruka “Svijeta u našim očima” za ovu nedjelju!

10516789_10204657852833221_7863821701326378642_nSa vama su se i ove nedjelje, u sada već standardnom terminu, od 10 do 11h  na talasima radija Herceg Novi, u emisiji “Svijet u našim očima” družili Snežana Nikčević, Vidak Grubač i Božidarka Radović.

Ovoga puta, govorili smo o osobama sa poteškoćama u razvoju, njihovom životu i njihovim mogućnostima. Imali ste priliku i da čujete intervju sa Božidarom Dendom, predsjednikom saveza osoba sa oštećenim vidom. On nam je govorio o biblioteci za osobe sa oštećenim vidiom, koja trenutno broji 500 članova, koji su ne samo iz Crne Gore, već i iz Srvije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i sa Novog Zelanda.

Svi oni koji su nas pratili mogli su da saznaju i da čuju definicije nekih oštećenja kao što su cerebralna paraliza, Daunov sindrom i autizam. Upoznavajući slušaoce sa ovim oštećenjima, pokušali smo da razbijemo predrasude koje postoje kod istih, a vezane za neke od ovih oštećenja. Naravno, priču smo potkrijepili i sa mnoštvo zanimljivosti. Govorili smo o ljudima koji imaju oštećenja, a ipak to ih nije omelo da budu veoma uspješni u onome čime se bave.

Kao i uvijek do sada, i ovog puta ćemo ovdje postaviti emisiju za sve one koji su je propustili 🙂
2 thoughts on ““Volja je stvar jakih, a želja stvar slabih” poruka “Svijeta u našim očima” za ovu nedjelju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *