full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Vojin Ćetković dobitnik nagrade ,,Raša Plaović’’

Jedan od najpoznatijih glumaca, Vojin Ćetković dobitnik je nagrade ,,Raša Plaovic’’koju Nacionalno Pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u prošloj sezoni : za ulogu “Otela” u istoimenoj predstavi Vilijama Šekspira u režiji Miloša Lolića u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Nagrada mu je uručena na sceni, a on je tada izjavio  : “To je velika čast, i još sa onakvim prethodnicima. Žiri mi je pročitao obrazloženje, postideo sam se” i dodao da mu je velika čast što će i njegovo ime od sada biti na tabli u foajeu scene “Raša Plaović” Narodnog pozorišta. Ćetković je rekao da svoju nagradu posvećuje svojoj supruzi, takođe proslavljenoj glumici na našim prostorima, Slobodi Mićalović i njihovim ćerkama.
U izjavi koju je dao naveo je : “Živimo kako živimo, u zemlji u kojoj živimo. Kultura je tradicionalno na poslednjem mestu. Ono što možemo da učinimo, kad već dođe do toga, jeste da budemo najbolji što možemo na sceni i da pokušamo da ne dopustimo politici da se bavi nama i našim životima i pozorištem”.

Za kraj je Vojin Ćetković dao izjavu : “Ono što ostaje jesu predstave, glumačke bravure. To ostaje, a ko zna ko je bio po upravnim odborima. Ovo pozorište ne bi postojalo sto i više godina da nije bilo dobrih predstava i velikih glumaca, kao što je bio i “Raša Plaović”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *