full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

(VIDEO) Omladinska radio emisija “Sunčev Zrak” proslavila svoj prvi rođendan!

sucev-zrak-emisija-010416-2Prošlog petka, moje kolege i ja, zajedno sa redakcijom Radija Jadran, smo proslavili  godišnjicu emitovanja naše omladinske emisije.

Moram priznati da je ovo bila jedna od najljepših i najboljih epizoda, koju smo ikada imali. Kada se osvrnem i pogledam godinu dana u nazad, shvatam i još više cijenim trud koji smo svi mi uložili da bi došli do ovog momenta.

Ključnu ulogu, u tom uspjehu,  imali su urednik Radija Jadran, Vuk Ilić i njegova redakcija, koji su nam sa pažnjom i voljom širom otvorili vrata i učinili da se u studiju njihovog Radija osjećamo kao kod svoje kuće.

Ovu priliku, moje Anđela Bulatović, Srđan Stefanović i ja,  smo iskoristili da se zajedno sa našim slušaocima osvrnemo na godinu koja je za nama, sumiramo utiske i još jendnom ukažemo na činjenicu da se sa originalnošću, malo dobre volje i truda daleko može stići.

Emisija je počela prvoaprilskom šalom urednika Radija ,  Vuka Ilića, koji je malom montažom mojih početnih pozdrava iz dosadašnjih izdanja  (“Poštovani slušaoci, dobro jutro i dobrodošli u još jedno izdanje omadinske emisije Sunčev Zrak”) na zanimljiv i zaista duhovit način obillježio početak druge godine emisije.


Kroz produženi program, moja ekipa i ja, dali smo sve od sebe da slušaocima prenesemo veselu atmosferu koja je tog dana vladala u prostorijama radija  i sa njima podjelimo naše zadovoljstvo.

Nakon uvodnog dijela i nekoliko uobičajenih segmenata, razgovarali smo sa našom gošćom, gospođom Lidijom Leovac, samostalnim referentom za NVO pri lokalnoj samoupravi, koja je iskoristila priliku da nam javno čestita na uspješnoj godini.

U desetominutnom intervjuu zajedno smo nastavili priču, započetu prilikom njenog predhodnog gostovanja. Riječ je bila naravno o olakšanju životnih uslova lica sa invaliditetom na području Opštine Herceg Novi.

12920319_258636834476129_5451443074276484959_nTokom razgovora, Leovac se osvrnula na nedavnu posjetu našem gradu, Ministra za ljudska i manjinska prava, gospodina Suada Numanovića, koji je tada pred članovima i predstavnicima Opštine Herceg Novi i članovima NVO “Sunčev Zrak” predstavio svoje mišljenje po ovom pitanju. Prisutnima je dao par savjeta i smjernica kako bi što brže dostigli zajedniči cilj.

Leovac je , između ostalog,  izjavila da je ministar Numanović prilikom svoje posjete zaista pozitivno podstakao rad na odnosu između NVO koje se bave podrškom lica sa invaliditetom i lokalnih vlasti, dodajući da je Opština samo nekoliko dana nakon ovog susreta započela da radi na svim poljima koje je on istakao kao bitne za naredni period.

“Predsjenica Opštine Herceg Novi je do sada održala 4 sastanka sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti.
Na tim sastancima smo razgovarali o tome kako da na najbolji način pomognemo organizacijama, koje se bave podrškom OSI pomognemo po pitanju razvoja njihovih vještina i mogućnosti. Opština takođe namjerava da organizacijama koje se bave ovom tematikom konkursom za dodjelu sredstava obezbjedi sve što je potrebno za unaprijeđenje kvaliteta njihovog rada.” , rekla je gospođa  Leovac, dodajući da Opština namjerava da nakon raspisvanja ovog konkursa, tri organizacije ovog tipa uzme kao prioritet, što podrazumjeva procjenjivanje njihovih potreba i pružanje tehničke, novčane i bilo kakve druge vrste podrške.

Još jedan veliki pomak je napravljen  po pitanju olakšanja kretanja OSI kroz grad.
Po riječima gospođe Leovac, Sekretarijat za urbanizam je u proteklom periodu pristupio izradi plana koje podrazumjeva uklanjanje barijera na području hercegnovske opštine, a svi novi planovi da bi bili usvojeni, u buduće će morati da podrazumjevaju normalnu cirkulaciju osoba sa invaliditetom, bez barijera.

Po završetku intervjua, Anđela, Srđan i ja iskoristili smo priliku da zajedno sa našom gošćom i redakciom radija Jadran,  obavimo tradicionalno gašenje svjećice i sječenje rođendanske torte.

Neposredno pred kraj emisije,  iskoristili smo priliku da u specijalnom šesnaestominutnom segmentu naše slušaoce nasmijemo sa kompilacijom isječaka iz naših prvih nekoliko epizoda  , kao i grešaka koje smo tokom njih pravili.

Ovaj  dan zaista smatram kao početak još jednog uzbudljivog poglavlja u našem radu.

Na kraju  mi  ostaje samo da se,  kao glavni urednik emisije i ovog časopisa,  zahvalim svima koji su nas podržali i na bilo koji način pomogli da dospijemo do ovog momenta, uz obećanje da ćemo i u budućnosti dati sve od sebe da opravdamo Vaše povjerenje.

Do slušanja!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *