full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Veselin Berat novi čovjek na čelu Sunčevog Zraka

DSCF3342Na sjednici Upravnog Odbora NVO ”Sunčev Zrak” Herceg Novi, održanoj 09. septembra ove godine, dugogodišnji predsjednik ove organizacije, Jovo Grubač, saopštio je prisutnima svoju odluku da se povuče sa ove funkcije,

Grupač je tada naveo lične obaveze, koje ga sopriječavaju da se u potpunosti posveti radu u ovoj NVO, kao razlog koji ga je naveo da nakon skoro 5 godina rada čelo Sunčevog Zraka prepusti drugom.

Istog dana, kao svog naslednika, Grubač je Upravnom odboru Udruženja predložio, člana, Veselina Berata, dodajući da će bez obzira na ovu promjenu i u budućnosti nastviti da pomaže novom predsjedniku kao član ove NVO.

Naredne mjesece nakon što je Upravni odbor Udruženja prihvatio njegov prijedlog i Berata izabrao za novog predsjednika, Grubač je proveo u uvođenju svog naslednika u obaveze ove funkcije kako bi osigurao kvalitetan nastavak rada organizacije.

Riješenjem, koje je prošle sedmice stiglo u prostorije Sunčevog Zraka, od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Veselinu Beratu je zvanično odpočeo predsjednički mandat, koji će trajati dvije godine.

– Postao sam član ove organizacije prije četiri godine, zahvaljujući Jovu Grubaču, koji je tada slučajno sreo mene i moju kćerku na šetalištu i pozvao nas da dođemo u Sunčev Zrak na razgovor. Pošto mi se dopao način na koji ova NVO teži da  pomogne djeci i omladini sa invaliditetom, moja supruga, Marija i ja smo odčučili da se učlanimo.– objasnio je za naš časopis, Veselin Berat, dodajući da će sa zadovoljstvom preuzeti funciju predsjednika i nastaviti da se bori za ostvarenje cilja ove NVO : Želja mi je da nastavim realizaciju svih planova i projekata, osiguram nastava rada Sunčevog Zraka i doprinesem ostvarenju našeg cilja da djeci i omladini poboljšamo život i status u našoj državi. – kaže Berat.

1240572_547800898667535_366888200_nBivši predsjednik Sunčevog Zraka, Jovo Grubač, izjavio je u intervju za naš časopis kako odluku za povlačenje sa funkcije nije olako donio, ali je siguran da je Udruženje krenulo dobrim putem i da je njeno “kormilo” ostavio u sigurnim rukama.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *