full screen background image
Search
Thursday 22 February 2018
  • :
  • :

Uručena priznanja najboljim novskim sportistima u protekloj takmičarskoj sezoni

Najuspješnijima u hercegnovskom sportu u takmičarskoj 2015/16 godini uručena su priznanja u Dvorani Park, a sve povodom Dana Opštine Herceg Novi.sportisti-grada-1516-1

Sportske radnike i kolektive pozdravio je i uručio im praznanja sekretar za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović, koji je poručio da se vrijedi baviti sportom, jer osim postizanja dobrih rezultata sport utiče na fizički i mentalni razvoj svakog pojedinca. Isto tako doprinosi i pozitivnim navikama, ljepšem djetinstvu, zdraviju i odrastanju.

– Ovo je prilika da vam poželimo postizanje najvećih uspjeha i osvajanje najvećih titula i brojnih medalja, učešće na najznačajnijim takmičenjima i da u svemu tome ostanete dobri ljudi – poručio je Dželetović.

Za najboljeg trenera proglašen je Vladimir Gojković iz PVK Jadran Carine, koji je čestitao  nagrađenima i poželio im da to iskoriste kao podstrek.

– Zahvaljujem se mojim igračima, trenerima, kolegama i upravi kluba, jer ovo je kolektivni sport i svaka pojedinačna nagrada je plod nekog zajedničkog rada. Kao što ste vidjeli u filmu o Jadranu, imali smo pet momaka koji su prije mjesec osvojili svjetsko srebro i mislim da su zalužili da budu na ovom spisku, ali nadam se da će naknadno grad naći način da ih nagradi kao što su već nagrađeni njihovi saigrači iz drugih gradova Crne Gore – istakao je Gojković.

Najuspješniji sportski kolektiv je Plivački vaterpolo klub “Jadran” u čije ima je nagradu primio član upravnog odbora kluba, Lazar Ćorović.

On je istakao da su u klubu  ponosni posebno zbog toga što ova nagrada dolazi u godini jubileja, kada slave 90 godina postojanja Jadrana, najtrofejnijeg i najorganizovanijeg kluba u Herceg Novom.

sportisti-grada-1516-3

Prema odluci opštinske Komisije za sport, najbolji sportista Herceg Novog takmičarske 2015/16 je jedriličar Milivoj Dukić, koji nije prisustvovao uručenju priznanja, zbog obaveza. Priznanje za zaslužnog radnika u sportu ide direktorici Ženskog košarkaškog kluba “Primorje” Željki Ratković.

Mladi Novljani koji su zavrijedili priznanje kao perspektvni sportisti Herceg Novog takmičarske 2015/16 su: teniser Budimir Tomanović, fudbalerka Ines Obradović, plivačica Jovana Terzić, košarkašica Nataša Radović, košarkaš Novak Obradović i karatista Nemanja Mikulić.

Preuzeto sa: Radio Jadran
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *