full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

U Gornjoj Lastvi održan trening na temu „Volonterizam u Boki”

volonterizam-sviU okviru projekta “STRONGO”, NVO “Expeditio “ iz Kotora, organizovala je dvodnevni trening na temu  „Volonterizam u Boki“, koji je odžan , u subotu i nedjelju, 17. i 18. aprila,  u selu  Gornja Lastva, opština Tivat.

Trening je bio namijenjen organizacijama sa područja opština, Tivat, Kotor, Budva i Herceg Novi, koji imaju želju da dodatno podstaknu volonterizam na području Boke Kotorske.

Cilj treninga je bio da obuči učesnike, među kojima su bili i predstavnici NVO “Sunčev Zrak,  kako da na najbolji način zainteresuju volontere za svoje projekte, motivišu ih i pravilno podstiču i koriste njihove potencijale.

Kako prenosi BokaNews, projekat “Strongo” odobren je kroz program Evropske unije, IPA 2014, od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, u decembru prošle godine.

Osim NVO “Expeditio” iz Kotora, među partnerima u projektu nalaze se još i četiri organizacije sa područja Boke Kotorske: „Naša Akcija” iz Kotora, „Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno – zavičajno udruženje „Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i „Agora” iz Budve.

Projekat će trajati 35 mjeseci, sa ciljem da izgradi kapacitete i poveća aktivnost NVO-a na lokalnom nivou, doprinoseći time razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *