full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Tradicionalni ’’Romski bal 2015’’ održaće se petog septembra

Koalicija NVO ’Romski forum za integracije’, u Nikšiću organizovala press konferenciju povodom realizacije projekta ’Romski bal 2015’, koji će se održati petog septembra.

kurtiKoncept ovog projekta zamišljen je tako da na jednom mjestu okupi i objedini predstavnike  romske populacije iz svih gradova naše zemlje, koji će kroz uspostavljene kontakte, druženje i saradnju raditi na jačanju sopstvenih kapaciteta i većoj duhovnoj emancipaciji romske zajednice u Crnoj Gori.

’Opšti cilj projekta je očuvanje romske kulture, ljepote, muzike, plesa i kulturne baštine, uz istovremeno okupljanje mladih i starih predstavnika  romske populacije  i informisanja šire zajednice o kulturi Roma i organizovanjem kulturne manifestacije ’Romski bal’. Aktivnosti predviđene projektom podrazumjevaju organizovanje uvodnog pressa, okruglog stola i četiri sesije u četiri grada za odabir za najljepšu romkinju i završnu manifestaciju ’Romski bal’ gdje će biti izabrana najljepša romkinja Crne Gore za 2015,’ istakao je Ismet Kurti, predsjednik skupštine Koalicije NVO’Romski forum za integracije.

Podpredsjednik Koalicije, Tair Hajrušaj u ime nevladinih romskih organizacija, govorio je o romskim običajima, zahvalio medijima, a posebno podršci Fonda za manjine. Romski bal, koji će se održati petog septembra, tradicionalna je manifestacija, čiji je cilj očuvanje i razvoj kulturnog identiteta romske populacije.Projekat je podržao Fond za manjine.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *