full screen background image
Search
Wednesday 21 February 2018
  • :
  • :

Top 5 pesama iz 1990. godine

Devedesete mozda nisu bile najbolje godine za one rodjene sredinom dvadesetog veka i kasnije. Medjutim, za generacije koje su tinejdžerske dane i mladost proživele devedesetih, ove godine nisu bile uopšte loše. Možda iz razloga što je sve lako kad si mlad, možda zbog nečeg drugog. U svakom slučaju devedesete su u svetu muzike ostale itekako svelte. Za vas smo izdvoji pet pesama koje su nastale 1990. godine, a za koje možemo, sa pravom, da kažemo da su nagovestile dolazak kvalitetne decenije u svetu muzike.

  1. Depeche mode – Enjoy the silence

Ova pesma nastala davne 1990. godine slutila je da će devedeseti biti itekako muzički kvalitetne. Danas kada čujete ovu pesmu deluje kao novitet, pa ne čudi što je još tada pesma dobro prošla kod publike osvojivši brojne nagrade i priznanja. Sudeći po tekstu pesme koji govori o uživanju u tišini i potrebi za istom ovaj hit iz devedesetih biće još dugo aktuelan.

  1. Madonna – Vogue

U moru Madoninih pesamama ova je možda jedna od najpoznatijih. Velika prašina se digla nakon što je pesma izašla, a i danas važi za kontroverznu. Pesma je posebno bila popularna kod gej populacije jer je Madonna već tada važila za gej ikonu.

 

  1. Pet Shop Boys – Being boring

Velika Britanija uvek je važila za zemlju kvalitetne muzike, a Pet Shop Boys su do sada i sami postali simbol Ujedinjenog Kraljevstva. Kao i  za mnoge druge pesme inspiraciju su pronašli u dogadjajima koji su im se desili. Poslušajte ovu pesmu kada osećate da vam je dosadno, možda vam neki stih objasni zašto ne treba da bude tako.

  1. MC Humer – you can’t touch this

Ova vesela pesma će uspeti uvek da vam popravi raspoloženje i navede da zaplešete. Iako postoji dosta obrada, originalna pesma je dovoljno autentična da se uvek može uočiti razlika. Tu razigranost na koju navodi pesma primetili su i reditelji filma Čarlijevi andjeli pa se pesma 2003. godine našla u jednom od nastavaka filma.

  1. Sinead O’ Connor – Nothing compare 2 U.

Uopšte ne čudi to što je ova pesma ostala upamćena do danas budući da je tekst napisao poznati muzičar Prince. Iako skraćenice u naslovu deluju kao da je nekome bilo teško da napiše cele reči, zapravo je to bilo na insistiranje autora teksta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *