full screen background image
Search
Thursday 22 February 2018
  • :
  • :

“Teslin vremeplov” podno Gradske tore: Dočarano Teslino i vrijeme budućnosti

Putovanje „Teslinim vremeplovom“ prikazano je večeras u Herceg Novom povodom 160 godina od njegovog rođenja. Ova jedinstvena 4D vizuelna animacija prilagođena je za Herceg Novi, odnosno Sat kulu i fasade zgrada oko nje, koje su svijetlile na drugačiji način. Sat je radio ubrzano, kula se punila balončićima, a priču o životu velikog naučnika, ispričao je upravo on. Prije prikazivanja animacije, nastupila je Gradska muzika i mažoretke, a prisutne su pozdravili predsjednica Opštine Nataša Aćimović i izvršni direktor Mtel-a Vladimir Lučić.tesla 1– Herceg Novi je večeras grad novih tehnologija. Kao u pravoj prijestonici kulture možemo se sresti sa Nikolom Teslom, vizionarom i misliocem jedne civilizacije koja još uvijek nije ostvarena, kao i sa njegovim brojnim idejama koje se nalaze negdje u budućnosti. Sve vizije i eksperimenti bili su motivisani željom da jednu civilizaciju usmjeri na humanistički put, put harmonije i uzajamnog poštovanja čovjeka i kosmosa. Želio je da zaustavi trend mnogih pokušaja da se priroda na neadekvatan način prilagodi čovjeku i u tome će uspjeti – istakla je Aćimović.

O samom projektu i ideji, povodom 160 godina od rođenja velikog naučnika  govorio je ispred kompanije M-tel, izvršni direktor Vladimir Lučić.

–  Ovo je jedinstvena multimedijalna promocija posvećena najvećem naučniku sa ovih prostora, Nikoli Tesli. Zajedno sa Telekomom Srbija osmislili smo ovaj projekat. Napravljen je od rečenica koje je sam Tesla izjavio. Vjerujem da će mnogi od nas naučiti nešto novo o njegovom životu i radu.

Animacija traje 10 minuta, a biće organizovana i naredna dva dana od 22 do ponoći. Organizatori događaja su Opština i TO HN, kao i kompanija “M-tel”.

Izvor: Radio Jadran
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *