full screen background image
Search
Wednesday 21 February 2018
  • :
  • :

Svjetski jubilej u gradu pod Trebjesom

Prije 120 godina, početkom 20.vijeka, 1896, godine, prva parna pivara ‘Onogošt’, koju je osnovao Vuko Krivokapić, prešla je u svoju napredniju verziju, pivaru ‘Trebjesa’, čiji se jubilej 17. juna ove godine proslavio na najljepši mogući način.

Čitav dan je Nikšić bio stjecište kulturnih dešavanja, gdje se spajala tradicija, kultura, zabava, a sve u čast zlatnog jubileja. Na Trgu Slobode su tokom dana nastupali članovi folklornog ansambla ‘Zahumlje’, plesna škola ‘Migado’. Bila je upriličena izložba rukotvorina, oldtajmera i slike sa akcentom na prošlost nikšićkog kraja.kre

Glavna bina se počela usijavati u 18:00 časova, kada je nastupio Gradski orkestar, zatim je u 19:00 časova nastupio nikšićki rok bend ‘Rock in peace’, a nakon hard rok zvuka, izašao je Vanja Radovanović sa bendom ‘VIII2’ i horom ‘Zahumlja’, kada je pored svojih autorskih stvari, pjevao i pjesme svog ujaka Miladina Šobića, koji je te junske večeri bio u publici, i disao i uživao sa svojim sugradjanima.

Pjevaču grupe ‘S.A.R.S’  nije smetalo što je propustio dva ispita, zbog nastupa u gradu pod Trebjesom, jer je naglasio da je uživao u pozitivnim vibracijama nikšićke publike i samog povoda.

Kao šlag na torti, nastupio je Toni Cetinski, koji je svojim operskim i zabavnjačkim vokalnim bravurama oduševio brojnu masu ljudi, koja je uživala u hitovima hrvatskog pjevača.

Veče je završeno spektakularnim vatrometom, a humana strana ove priče je u činjenici da su sva sredstva zaradjena tokom ovog dogadjaja, otišla za izgradnju sportskih terena, pa se da zaključiti da je Pivara spojila i lijepo, humano, kulturno i korisno u godini svog jubileja.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *