full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Svečano uručenje ključeva za deset porodica pripadnika RE populacije

NIKŠIĆ- Poslednjeg radnog dana godine na izmaku, deset porodica pripadnika RE populacije juče su na svečanom uručenju ključeva dobili novi krov nad glavom u naselju Gračanica. Riječ je o četiri objekta izgradjenih kroz sufinansiranje Opštine Nikšić, i njemačkog Ministarstva vanjskih poslova i njemačke humanitarne organizacije HELP.

Kako je istakao predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbovć, četiri objekta izgrađena su kroz sufinansiranje Opštine Nikšić, koja je obezbjedila zemljište i komunalije, vrijednosti oko 130 hiljada, i njemačkog Ministarstva vanjskih poslova i njemačke humanitarne organizacije HELP, čija donacija iznosi 150 hiljada evra.

-Mi ćemo se truditi i da malo proširimo ovaj prostor prema Gračanici i da ga kasnije možemo koristiti za ovakve i slične namjene”, kazao je Grbović, zahvalivši se donatorima uz nadu da će na toj lokaciji, gdje je prije dvije godine izgradjeno takođe deset stanova, nastaviti sa radom.

V.d. ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Uve Merkater kazao je da su  humanitarna organizacija HELP i lokalna uprava Nikšića još jednom dokazali da su pouzdani i efikasni saradnici u humanitarnim projektima.

-A na drugoj strani, takođe, efikasan  i pouzdan saradnik – lokalna samouprava Nikšića i zahvaljujući tome u prilici smo da posljednjeg radnog dana godine danas uručimo ključeve od deset stanova porodicama”, istakao je Merkater.
Klaus Mok, regionalni koordinator Help-a za Crnu Goru i Srbiju, zahvalio se ambasadi Njemačke i Opštini Nikšić, a korisnicima poželio lijep i srećan život u novim stanovima.
Izvođač radova, koji su započeti sredinom juna tekuće godine, je firma „Eurozoks“ iz Spuža, a površina objekata iznosi nešto preko 500 metara kvadratnih.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *