full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Škola o ljudskim pravima osoba s invaliditetom čeka na vas!

medunarodni-dan-osoba-s-invaliditetomCentar za antidiskriminaciju “EKVISTA” raspisuje oglas za polaznike/ce X generacije Škole o ljudskim pravima osoba sa invaliditetom.

Škola traje dva mjeseca. Broj učesnica i učesnika koji će imati priliku da pohađaju školu je dvadeset po generaciji. Nastava će se izvoditi jednom do dva puta sedmično, u trajanju od dva sata.

Škola o ljudskim pravima osoba s invaliditetom pruža teorijsko i praktično znanje o konceptu ljudskih prava, s posebnim akcentom na prava osoba s invaliditetom. U okviru škole polaznici će biti u mogućnosti da iznesu svoje stavove kroz eseje i diskusije sa predavačima.

Nakon završene Škole vrši se provjera znanja, polaganjem testa, na osnovu kojeg se dobija sertifikat. Pravo učešća imaju kandidati/kandidatkinje koji žele da nauče više o osobama s invaliditetom i njihovim pravima. Kandidati/ kandidatkinje su dobrodošli bez obzira na bilo koje lično svojstvo.

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu poslati motivaciono pismo sa kraćom biografijom najkasnije do 1. maja 2015. godine, na e-mail: prijava@ekvistacg.org ili na faks 020/510-456.

Odabrani kandidati/kandidatkinje za pohađanje škole će naknadno biti informisani o početku predavanja i drugim pojedinostima.

 

www.ekvistacg.org
2 thoughts on “Škola o ljudskim pravima osoba s invaliditetom čeka na vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *