full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

PRVI PUT U PODGORICI: Deca iz vode, EKV tribute band project

imageedit_11_7634325232EKV tribute band iz Beograda, Deca iz vode, dolazi u Podgoricu. Svirka će biti organizovana 31. oktobra u Montenegro kafe-pabu.

Deca iz vode je beogradski EKV tribute band i projekat nastao prije dvije godine sa idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obilježja ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi M.M., kao vokal i gitara, jeZoran Mladenović (Kiza Bluza bend, So Sabi, Jelizaveta Bam), a kao nekad Margita, klavijature svira već afirmisana mlada umetniica Luna Škopelja (Svi na pod, Xanax, Čovek vuk). Bas gitaru svira Srđan Nikolić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II, i dva najveća hita iz Milanovog perioda u grupi Šarlo Akrobata.

Muzička i stručna javnost bend je proglasila za najbolji i najvjerniji originalu EKV tribute koji je postojao. Bend unazad godinu dana bilježi brojne veoma posjećene koncerte širom regiona.

Grupa djeluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane nekoliko web i video dizajnera. Moderator događaja koji se predstavlja pod nazivom “Sječanje na Milana Mladeovića – Kao da je i dalje tu” je Aleksandar Šarčević osnivač udruženja, a prije koncerta biće emitovan kratki tv film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i drugi poznati muzičari i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Ulaz je od 21 i 30 sati a do 22 i 30 organizatori će puštati video spotove za pjesme koje bend neće svirati, a zatim slijedi projekcija filma da bi oko 23 počela svirka koja će trajati preko dva sata.

Preuzeto sa: volimpodgoricu.me
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *