full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Prva Trka zdravlja u Herceg Novom za sve generacije

trka-zdravlja-0Povodom Svjetskog dana zdravlja Triatlon klub X Herceg Novi, zajedno sa JZU Dom zdravlja i Centrom za prevenciju, kojeg vodi prim. dr Milena Proročić Tomić, organizovao je prvu Trku Zdravlja.

Saradnja sportista i zdravstvenih radnika,  koji jednako zagovaraju zdrav i aktivan život i nastoje da prevencijom smanje rizike od svih bolesti, pokazala se odličnom.

Kiša je “pomjerila” trku  iz jutranjih časova na popodne u 17 h, kada se na startu na Škveru pojavilo čak 74-oro trkača, odnosno 18,5 ekipa.

– Trka je bila štafetna i ekipu su sačinjavali po dvije takmičarke  i dva takmičara. Ono što nas posebno raduje jeste  da su se na startu ponovo okupile sve generacije. Triatlon klub X Herceg Novi se i ovoga puta pokazao kao dobar organizator i uspio je da, pomno prateći meteorološku prognozu, osigura start bez padavina. Vrijeme je, ustvari, bilo idealno i svaki učesnik trke mogao je  da pruži  maksimum i doprinese rezultatu svoje ekipe. Za trku je bila prijavljena 21 ekipa, ali  na startu se pojavilo 18,5 ekipa, odnosno 74 trkača – pričaju nam Marko Butulija i Luka Čupić iz Triatlon kluba  Herceg Novi.

Zanimljivo je da su uz triatlonce i rekreativce za Trku zdravlja ekipu kandidovali i iz Doma zdavlja. Međutim, ostala je bez muških članova. Ipak, to nije spriječilo odvažne takmičarke da pretrče svoje dvije dionice i podrže projekat.

-Trka je bila jako interesantna, svaka ekipa je pokušala da pronađe najbolju taktiku, da se što bolje pozicionira u konačnom plasmanu. Na ovakvim dešavanjima većina stavlja rezultat u drugi plan, a u prvom planu je druženje i poruka -biti aktivan i zdav – ističu hercegnovski triatlonci, koji su i ovoga puta obavili koristan zadatak.

 Rezultati:trka-zdravlja-2Nakon trke u dužini od 2km od Škvera do Hunguesta i nazad, lijepog druženja, sudije su objavile rezultate. Očekivano, pobjedila je ekipa TK X Herceg Novi  (Jelena Tomašević, Lidija Vukić, Vitomir Milošević i Luka Čupić). Njima je bilo potrebno 29min i 44sekunde.

Borba za drugo mjesto je bila neizvjesna, a srebrom se okitila ekipa TK Kotor 1, (Miluša Bošković, Mladen Ilić, Mirela Zambata, Miloš Komnenić), ukupno vrijeme 30min i 34sec.

Bronza je pripala ekipi Lazure team (Vanja Zelenović, Anna Martynova, Milivoj Dukić, Saša Kulinović). Ona je imala samo 17 sekundi zaostatka za drugoplasiranim timom i završila je  trku za 30min 47sec.

– Zahvaljujemo prijateljima Trke zdravlja, JZU Dom zdravlja i Centru za prevenciju, kompanijama: Lazure Marina & Hotels, ATACO doo Podgorica, Music centar Herceg Novi, Vapor doo Podgorica, TO Herceg Novi, kao i medijskom sponzoru Radiju Jadran.

Posebnu zahvalnost dugujemo fotografima Isidoru Stankovu i Zoranu Poliću, koji su ispratili svaki  korak, osmjeh i sreću učesnika.

trka-zdravlja-10Očekujemo sljedeće godine na istom mjestu i istim povodom veći broj takmičara – poručuju triatlonci.

Nakon još jednog  poduhvata, kojim su pokrenuli mlađe i starije, već sljedećeg vikenda, 17.aprila, TK XHerceg Novi organizovaće biciklističku trku, uspon na Orijen. Trka je podjeljena u dvije kategorije MTB i cestovna bicikla.

Preuzeto sa: radiojadran.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *