full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Poslednje zbogom Toubu Huperu

Američki reditelj Vilijam Toub Huper, najpoznatiji po horor klasicima “Teksaški masakr motornom testerom” i “Poltergajst”, preminuo je u Šerman Ouksu u 75. godini.

Vijest je prenio magazin Variety, a okolnosti smrti nisu poznate.”Teksaški masakr motornom testerom” iz 1974. postao je jedan od najuticajnijih horor filmova svih vremena zbog realističnog pristupa, a zbog stravičnih scena nasilja bio je zabranjen u nekoliko zemalja. Nakon 12 godina snimljen je nastavak pod nazivom ‘’Teksaški masakr motornom testerom 2’’. Započeo je istoimeni filmski serijal koji za sada čini 7 filmova.  Kultni horor film “Texas Chainsaw Massacre” dobiće svoje novo ruho, tačnije, ovog puta gledaćemo rast i razvoj ozloglašenog psihopate koji je poznatiji pod imenom Leatherface.

Novi film ugledaće svijetlost dana početkom septembra, a u biskopima će biti na redovnom repertoaru od 20. oktobra ove godine.

Posle uspjeha sa “Texas Chainsow 3D” scenarista Set Šervud predložio je produkcijskoj kući Lionsgate snimanje priče kako je Leatherface postao to što jeste. Ono što je za sada poznato je da će radnja filma pratiti nasilne tinejdžere koji kidnapuju medicinsku sestru i bježe iz mentalne institucije. Nesretna žena proživjeće pakao sa tinejdžerima i upoznaće čovjeka koji će postati ozloglašeni ubica. Lik glavnog negativca Lederfejsa je bio zasnovan na serijskom ubici Edu Gajnu.

Klasik žanra je i film “Poltergajst” iz 1982, u kojem je Stiven Spilberg bio scenarista i producent, a koji prati borbu porodice sa duhom koji im je zaposjeo kuću. Film je te godine bio osmi po zaradi. Nakon toga, Huper je režirao filmove “Lifeforce” i “Invaders from Mars”, a njegova adaptacija knjige “Salem’s Lot” Stivena Kinga se često navodi kao jedan od vrhunaca televizijskog horora. Poslednji film koji je režirao, “Djinn” iz 2013, dešava se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Huper je 2011. bio i koautor postmodernog horor romana “Midnight Movie” u kom se pojavljuje kao glavni lik.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *