full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Početak novog poglavlja – Gradnja Radno – Terapijskog Centra u Sutorini pčinje za 3 mjeseca

Petak 21.februar će u Sunčevom Zraku ostati upamćen kao izuzetno buran dan, pun dobrih vijesti za koje se slobodno može reći da su označile početak novogDSCF2561 poglavlja u radu ove nevladine organizacije.

Glavni razlog okupljanja bila je još jedna rođendanska proslava.
Ovog puta su to bili rođendani članova, Danila Marića, Josipa Renića i Anke Marić, a kao i obično, udurženje se potrudilo da uz muziku igru i veselje slavljenicima dan učini nezaboravnim.

Istog dana, nešto pred početak proslave u udurženju je održan sastanak na kojem je izglasano novo rukovodstvo, koje ima za cilj da “nastavi borbu” za bolje sutra, ne samo članova organizacije, veći i sve djece sa smetnjama i poteškoćama u razvoju na području Hercegnovske opštine.

Jednoglasnom odlukom članova udurženja, za predsjednika je ponovo izabraan, Jovo Grubač, a  njegova “desna ruka”, kao podpredsjednik, od sada će biti mr. Nikša Grgurović, dok su za predsjednike upravnog odbora i skupštine, izabrani Predrag Mirković i Bogoslav Ostojić.

2Ubrzo nakon završetka sastanka, rođendanska proslava je počela,  a novoizabrano rukovodstvo  iskoristilo je ovu priliku da prisutnima saopšti izvanrednu vijest o početku gradnje “Radno – Terapeutskog centra”

Riječ je o objektu koji će biti  dostupan za korišćenje, kako članovima udruženja, tako i osobama sa smetnjama u razvoju iz zemlje i regiona.
Čitavi koncept je rađen na bazi etno sela u kojem će posjetioci moći da se rekreiraju, druže, rade i zarađuju i to sve u ambijentu prilagođenom njima i okruženim prirpdom.

Objekat će biti sagrađena na područiju Hercegnovskog naselja Sutorina, na placu površine 1500 metara kvadratnih, koji je Sunčevom Zraku donirala Skupština Opštine Herceg Novi i sastojaće se od centralnog objekta, 4 plastenika, stazom za terapijske konje (Ponije), mini zo-vrtom i igralištem za djecu.

U centralnom  objektu, djeca će moći da se druže, učestvuju u  raznim radionicama, koje će im dozvoliti da se kreativno izraze, kao i da pohađaju njima prilagođene terapije, dok će za njihove roditelje biti organizovana predavanja edukativnog karaktera.

Svoje preostalo vrijeme boravka, djeca i njihovi roditelji moći će da provode uzgajajući i prodavajući cvijeće voće i povrće u za to predviđenim staklenicim6a, igrajući se na obližnjem igralištu, ili družeći se sa specijalno za terapiju osoba sa smetnjama u razvoju treniranim Ponijima, kao i ostalim životinjama u mini zo-vrtu.

Podpredsjednik udruženja, Nikša Grgurović, izjavio je da će gradnja Radno – Terapijsokog Centra biti prvi i za sada jedini objekat ovog tipa u našoj državi, a njegova gradnja početi za 3 mjeseca i koštatće oko 50.000 evra.
Grgurović je uz to dodao da će troškove prilikom izgradnje snositi donatori, ne želeći da ih imenuje prije početka gradnje centra.

Po završetku prezentacije, uz muziku, i još bolje i veselije raspoloženje, proslava rođendana se nastavila, a među gostima i ovaj put su se našli predstavnici NVO “Izbor” Herceg Novi,
Oduševljenje među najmlađima je ipak najviše izazvalo gostovanje Hercegnovskog glumca, Željka Vavića, koji je ovom prilikom odigrao predstavu “Karijus i Baktus”,a dok je čitavi događaj i ovog puta propratila je ekipa televizije “Boka”.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *