full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

OVE APLIKACIJE NAJVIŠE UBIJAJU BATERIJU: ODMAH IH OBRIŠITE!

Social Media Apps on Apple iPhone 5Prosječan korisnik pametnog telefona ima instalirano tridesetak aplikacija. Većina njih su društvene mreže ili služe za dopisivanje, a mnoge od njih najviše utiču na potrošnju baterije pokazalo je najnovije istraživanje kompanije AVG.

Najveći potrošači baterije su one aplikacije koje se automatski pokrenu čim se telefon uključi. Među njima su Facebook, Kik, WhatsApp, Facebook Messenger i RetailMeNot. Sve ove aplikacije konstantno rade u pozadini i provjeravaju da li ima novih vijesti i poruka.

Kada je riječ o aplikacijama koje se ne pokreću automatski, najveći uticaj na bateriju imaju Amazon, Kindle, Snapchat, LINE, Spotify, Netflix i Amazon Shopping. To znači da će one trošiti bateriju samo onda kada se koriste, a ne non-stop kao što to radi Facebook na primjer.

Na listi igrica koje najviše troše bateriju našle su se Candy Crush Soda Saga, Clash of Clans, Crossy Road i Solitaire.

Kako bi korisnici sačuvali bateriju, kompanija AVG preporučuje da se isključi Wi-Fi, Bluetooth i GPS kada se ne koriste, ograniči broj notifikacija koje vas obavještavaju o nečemu, smanji osvjetljenost ekrana i isključi pozadinsko praćenje lokacije.

Istraživanje je sprovedeno nad milion korisnika AVG-ove AntiVirus aplikacije za Android tokom prva tri mjeseca 2015. godine.

Preuzeto sa: tehnologija.me
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *