full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Novosti na Facebooku- Slanje pitanja

Mark Zuckerberg konstantno nadograđuje Facebook s  novim opcijama – jedna od novih opcija koja je posljednjih mjeseci postala dostupna korisnicima jeste slanje pitanja o podacima iz profila koji nisu ispunjeni.

Capture8

Tako se pored tih neispunjenih informacija poput npr. rodnog grada ili edukacije pojavila oznaka ‘pitaj’, a ova se oznaka proteklih dana nekim korisnicima pojavila i kod kategorije statusa veze tako da oni mogu direktno upitati svoje prijatelje koji to do sada nisu objavili na Facebooku jesu li u vezi ili su slobodni. ‘Ovo je potpuno novi nivo praćenja na Facebooku’, komentarisali su ovu opciju na The Telegraph-u te smatraju da ljudi na Facebooku sigurno imaju razloge zbog kojih nisu objavili te informacije te nije potrebno da im se direktno postavljaju pitanja oko toga

Osim što korisnici odgovor na ovo pitanje mogu poslati samo osobi koja im je postavila pitanje, oni ga mogu poslati i svim prijateljima. Opcija o statusu veze trenutno je dostupna većini korisnika ove društvene mreže u SAD-u, a tokom sledećih nedelja mogla bi postati dostupna u Velikoj Britaniji i korisnicima drugih zemalja.

Neki novinari opcije slanje pitanja o statusima veze i ostalim ličnim informacijama o korisnicima smatraju novim Zuckerbergovim udarom na privatnost jer se stvara određeni pritisak na ljude da prisilno dele neke lične podatke.

Facebook se ponovo vodi idejom što ne možeš kupiti, stvori svoje. Tako će uskoro svojim korisnicima, poput popularnog Shazama, omogućiti prepoznavanje glazbe koju slušaju i filmova ili serija koje gledaju.

face

Shazam funkcioniše tako da kada čujete neku pjesmu, uključite aplikaciju koji vam za nekoliko sekundi detektuje koju pesmu slušate.  korisnici iOS i Android aplikacija Facebooka  kada budete pisali status aplikacija će, ukoliko prepozna pesmu koju slušate, ponuditi opciju da kliknete na nju i dopište poruku.

Isto kao i običan post, možete odabrati ko će videti vašu poruku, a svi korisnici će odmah imati priliku poslušati 30 sekundni isečak, dok će kod serija ili filmova biti objavljen samo kratki isečak s određene sezone i epizode.

Iako neki strahuju da će time biti narušena privatnost korisnika, iz Facebooka poručuju  da aplikacija objavljuje  sadržaj tek kada je aktivirate. Isto tako može se isključiti u bilo kojem trenutku. Cilj nove aplikacije je omogućiti korisnicima da na lakši način na Timeline postavljaju što gledaju i slušaju. Aplikacija bi se kroz nekoliko nedjelja trebala pojaviti na mobilnim platformama.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *