full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Nektar Evergreen fest, Prijedor

U Prijedoru će se od osmog do četrnaestog avgusta ove godine održati prvi Evergreen fest, koji tim događajem obilježavaju sedmicu mladih.

EVERGREEN FEST zamišljen je u vidu dvije forme, to su: dnevne radionice i noćni koncerti afirmisanih, te demo bendova.
Usmjerenost mladih u pravcu širenja kulture i umjetnosti, te isticanje ideje neprolaznosti i važnosti iste, jedni su od najvažnijih ciljeva ovog festivala. Gurnuti na marginu društvene ljestvice, mladima je neophodan prostor i vrijeme da istaknu i pokažu svoj kulturni izražaj i viziju.
Društvo nije ni svjesno koliki potencijal drže mladi u sebi, i koliko je neophodno usmjeriti ih na pravi put, a sjajna prilika za to jesu organizovanja kulturno-umjetničkih dešavanja, poput Evergreen-a. ever
,,Naš cilj je da kroz edukativni program pokažemo i proširimo značaj kao jednu vrste izražavanja i odraza bunta mladih. Kulturni sadržaj biće usmjeren u pravcu obrazovanja i sticanja saznanja o podizanju svijesti mladih. ” -poručuju iz organizacije festivala.

Neka od imena koja će nastupiti na festivalu su Brkovi, Orthodox Celtsi, domaće snage u vidu Genetičke Kontrole, banjalučki hip-hop sastav Brutal Protest, te band koji  dolazi iz Teslića WheadY MILE. Drugu noć nastupiće Eyesburn, prije njih sviraće  Kanda, Kodža & Nebojša. Osim njih nastupiće i  NIčim Izazvan,  podrška domaćih snaga u vidu poznate prijedorske grupe Tatoo, i band iz Novog Grada Road Kill?.

Zadnje veče, a i sam festival, zatvoriće Edo Maajka, a za stariju generaciju tu je i Električni Orgrazam, te predstavnik BiH Eurosong-u i uvijek dobro raspoloženi Laka, 

Cijena kompleta ulaznica u pretprodaji za tri dana iznosi 10eur. Jednodnevne ulaznice prodavaće se na dan koncerta po cijeni od 5eur.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *