full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Najmlađe Primorke pozlatile košarkašku sezonu

primorje-najmladje-190616Selekcija mini basketa ŽKK “Primorje” na završnom turniru prvenstva Crne Gore u Nikšiću stavila je zlatnu tačku na kraj najuspješnije sezone Kluba od osnivanja.

U prvoj utakmici protiv ekipe “Pro – basket ” iz Tivta mini Primorke slavile su sa 61:24 (24:2;14:9;18:9;5:4), a u drugoj dostojnoj finala najmlađih košarkašica Crne Gore protiv ekipe ŽKK “Nikšić” konačan rezultat je bio 46:34 (9:7;12:7;14:12;11:8).

I na prethodna dva turnira u Herceg Novom i Tivtu najmlađa selekcija “Primorja” je bila jednako uspješna i takmičenje za ovu sezonu završila svim pobjedama.

Protiv ekipe “Pro – basket” posebno su se igrom i postignutim poenima istakle Radnjić B. 16, Savković J. 22 (kapitenica), Popržan D. 9, Đedović M.4, Mojić A. 2, te Dragićević A., Mijajlović L 4., Mićunović L., Ječmenić J., Rakočević K., Mirković A., Jevtović I., Kokot A. i Jevtović J.

U finalu su najmlađe Primorke sa 7 i 8 godina pobrale simpatije i aplauze sa tribina Sportskog centra u Nikšiću, a posebno Lana Mijajlović. Koševe su postigle: Savković 26, koja je opravdala zvanje kapitena i sigurno povela ostatak ekipe do pobjede u finalu. Nisu zaostajale ni Radnjić 10, Popržan 7, Mirković 2, Đedović 1, te Ječmenić, Dragićević, Mojić, Mićunović, Rakočević, Mijajlović, Jevtović I, Kokot i Jevtović J.

U ovoj sezoni ŽKK “Primorje” iz Herceg Novog je prvak Crne Gore u juniorskoj konkurenciji, zlatne su i mini basket Primorke,  kadetkinje  druge u državi,  a druge su i mlađe pionirke. Još jedno zlatno odličje u Jadranskoj kadetskoj ligi će narednih dana biti uručeno Primorju.

Preuzeto sa: radiojadran.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *