full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Ministar Numanović posjetio NVO “Sunčev Zrak”

numanovic-suncev-zrak-020216-1

FOTO: Radio Jadran

Protekle sedmice, zajdeno sa zvaničnicima iz Opštine Herceg Novi prilikom svoje jednodnevne posjete našem gradu, NVO “Sunčev Zrak, posjetio je ministar za ljudska i manjinaska prava, Dr.Suad Numanović.

U jednočasovnom sastanku, ministar Numanović je sa članovima ove NVO razgovarao o problemima sa kojima se oni i njihova djeca susreću iz dana u dan, kao i napredcima Sunčevog Zraka i Opštine Herceg Novi u njihovom riješavanju.

Jedan od članova koji je iskoristio priliku da se obrati minstru, jeste bevši predsjednik ovog Udruženja, Jovo Grubač.

Grubač se u svom govoru osvrnuo na vrijeme koje je proveo na čelu ove NVO, sumirao sve pomake koje je ona za to vrijeme napravila, kao i sve ono što ova organizacija planira da realizuje u narednom periodu.

Posebnu važnost, Grubač je pridao planu izgradnje “Radno – terapijskog centra” na Kamenom, za čiju se realizaciju Udruženje bori već nekoliko godina.
Grubač je naglasio da bi jedan ovakav objekat mogao znatno olakšati život svim licima sa smetnjama u razvoju, omogućivši im da od njega zarađuju, kao i da dobijaju sve medicinske tretmane, koji su im potrebni na istom mjestu.

Ministar Numanović je tokom sastanka izjavio da je put kojim se Sunčev Zrak kreće odličan, ali je takodje ukazao na činjenicu da postoji još mnogo prepreka koje trebaju da se prevaziđu kako bi se došlo do cilja,  znatnog poboljšanja životnih uslova OSI u Herceg Novom.

Numanović je na sastanku kazo da je pored podrške Ministarstva, Sunčevom Zraku, i svim ostalim NVO, koji se bave podrškom OSI, neophodna još jača saradnja sa lokalnim organima vlasti, jer kako kaže, to je jedini način da se ostvari njihova misija u što kraćem vremenskom periodu.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *