full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Lazno krzno? Da, naravno.

Velike rasprave vode se zbog krzna koje se koristi u modne svrhe. Mnoge javne ličnosti su zbog toga izložene kritici, a neretko i fizičkim napadima od strane aktivista i boraca za zaštitu životinja. PETA, najpoznatije udruženje za zaštitu prava životinja ne plaši se da javno osudi svaku osobu koja se usudi da ponese prirodno krzno.

U svetu mode jedna od glavnih zapovesti je izbegavati lažne, tako zvane fejk stvari. Medjutim, kada je o krznu reč, ovo pravilo striktno ne važi. Naime, veštačko kržno je nešto što se nameće kao imperativ kod svih ljudi koji su svesni da na taj način ne povredjuju životinje.

Kržno kao modni detalj ne izlazi iz mode nikada. Prošlog leta imali smo neočekivanu dominaciju krzna u toj sezoni. Dizajneri su otišli korak dalje, spojivši gotovo nespojive stvari, krzno i letnje papuče.

Prsluci od krza su pravi hit sezone jesen/zima. Oni će upotpuniti svaku vašu kombinaciju i dati joj na dodatni luksuz. Ipak, zima je idealno vreme za bunde koje su ekvivalent za dobar ukus i prestiž. Obzirom na to da bunde od veštačkog krzna izgledaju jednako dobro, kao i one od prirodnog, treba se opredeliti za prve.  Iako smo do sada imali preteranu upotrebu krzna na kapuljačama zimskih jakni, stiče se utisak da taj trend polako jenjava. Izgleda da je krzno u jarkim bojama prevazidjeno, te da je ustupio mesto nežnijim, pastelnim bojama.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *