full screen background image
Search
Wednesday 21 February 2018
  • :
  • :

Kako da pravilno konzumiramo med

S17238891_10210592906410967_540542511_nve civilizacije su dobro poznavale i priznavale čudotvornu moć meda u ishrani i lječenju. Svi pčelinji proizvodi su izuzetno djelotvorni i zdravi, prije svega ako ih primenjujete pravilno. Ne bi trebalo da ih progutate odmah, već ih postepeno otapajte u ustima ili pijte rastvorene u toploj vodi, čaju, mlijeku. I obavezno koristite drvenu ili plastičnu kašiku, jer metal neutrališe ljekovito dejstvo.

Kod angine pektoris, zapaljenja usne duplje i desni uzimajte kašičicu meda na svaka tri časa, najbolje kristalizovanog, idealno je da budete u ležećem položaju i ostavite da se polako otapa u ustima. Ako koristite i med u saću ili sa voštanim poklopcem, žvaćite ga nekoliko puta u toku dana.

Efikasno je i ispiranje grla ispijanjem propolisa u pola čaše vode, u koji je dodato 15, 20 kapi 20% alkoholnog rastvarača. Možete da žvaćete i čist propolis, kada god se ukaže prilika jer efikasno uništava bakterije i sprečava da prodru u organizam, a štiti i zube. Tako da ukoliko već do sada niste, uvrstite med u obaveznu  jutarnju rutinu.

Izvor: b92.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *