full screen background image
Search
Saturday 20 January 2018
  • :
  • :

Izaberi. Kombinuj. Promjeni

Predškolci i osnovci juče su ispred robne kuće Nikšićanka obilježili sedmu Evropsku nedjelju mobilnosti, sa skicama na temu „Izaberi. Kombinuj. Promjeni“, koja se svake godine održava u periodu od 16-22. septembra šrom Evrope.Ova inicijativa je rezultat saradnje Opštine Nikšić sa UNDP kancelarijom u Crnoj Gori.

-Gradjanima se skreće pažnja da koriste alternativne i ekološke vidove prevoza i kretanja. Tema ovogodišnje akcije je „Čista zajednička intelegentna mobilnost“, a poziv na akciju je „Dijeljenjem stižeš dalje“. Gradjani se ohrabruju da razmisle o optimalnom načinu kretanja i promjene navike svakodnevnog korišćenja automobila, da bi što više pješačili, vozili biciklo, kazala je Milijana Kovač, iz Službe menadžera opštine Nikšić.

Skicama na temu „Izaberi. Kombinuj. Promijeni“ učenici osnovnih škola „Olga Golović“, „Ratko Žarić“ i „Braća Ribar“, zajedno sa mališanima iz JPU „Dragan Kovačević“, I biciklistima koji su se pridružili ovoj akciji, na svečan način su obilježili Nedjelju mobilnosti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *