full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Hrana kao lek

Nije nikakva novost to da hrana utiče na naše zdravlje. Prema starom istočnjačkom verovanju ako postoji sličnost u obliku izmedju odredjene hrane i ljudskih organa, postoji i pozitivan uticaj te hrane na taj organ. Odredjene namirnice štite organe na koje liče. Savremena istraživanja donekle su potvrdila pomenuta verovanja.
Najveća sličnost postoji izmedju oraha i ljudskog mozga. Orah po svom izgledu, podeljen na dve hemisfere neverovatno podseća na mozak. Naučnici su složni kada je reč o njegovom blagotvornom svojstvu. Naime, čak se preporučuje i preventivno protiv Alchajmerove bolesti.

Poprečni presek crnog luka u velikoj meri podseća na presek bilo koje naše ćelije. Postoje naznake da luk čisti nečistoće iz tela. Osim toga kada udahnemo miris luka naše oči počinju da suze i tako se ispiraju.
Pasulj podseća na bubrege, i zaista on povoljno utiče na zdravlje ovih organa. Slična je situacija i sa šargarepom. Veoma je poznato da šargarepa utiče na vid i da ljudi koji je redovno jedu nikad ne dobiju kataraktu. Inače, prema tvrdnjama naučnika presek šargarepe ima dosta sličnosti sa ljudskim okom.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *