full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

EVO KOJA JE DRUŠTVENA MREŽA NAPOPULARNIJA

Bdrusroj aktivnih korisnika Facebooka, najraširenije društvene mreže u svijetu opada, dok raste broj korisnika YouTubea, pokazuju rezultati istraživanja GlobalWebIndexa.

Istraživanje je pokazalo da je prošle godine Facebook ostao na vrhu po broju korisnika i popularnosti među prosječnim internet korisnicima. Međutim, broj aktivnih korisnika je pao za čitavih 9 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

To znači da je među tinejdžerima Facebook tek na trećem mjestu, iza YouTuba i Instagrama. Korisnici između 16 i 19 godina najviše koriste YouTube, Instagram, Twitter i Snapchat, pri čemu je Snapchat među tinejdžerima u SAD-u daleko popularniji od Facebook Messengera i WhatsAppa. To potvrđuje i podatak da će mladi čak 3,5 puta vjerovatnije koristiti Snapchat u odnosu na prosječnog korisnika interneta.

Prema GWI-ovu istraživanju, od prosječnih 5,39 društvenih mreža na kojima korisnici imaju otvorene profile, aktivno se koristi nešto manje od tri platforme, a na njih se dnevno utroši čak jedan sat i 40 minuta.

Pruzeto sa: tehnologija.me
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *