full screen background image
Search
Wednesday 21 February 2018
  • :
  • :

Dijete jednostavno ne daju rezultate

Mnogo je načina za gubljenje kilograma, a dijeta je verovatno najpopularniji. Činjenica je da ih niko ne voli, ali i da ih mnogi primenjuju. Ljudi širom sveta pribegavaju različitim ograničenjima u ishrani kako bi izgubili višak kilograma. Pod pritiskom okoline ili sopstvenih pogleda na idealan fizički izgled dijeta deluje kao najpametnije rešenje. Medjutim, najčešće se ispostavi da se takva laka rešenja ne isplate. Dijete mogu biti višestruko opasne po zdravlje. Ne treba posebno objašnjavati koliko je uravnotežena ishrana neophodna za čovekovo zdravlje. Iz tog razloga dijete ne samo da ne poboljšavaju zdravlje, nego ga mogu i narušiti.

Nedovoljan unos kalorija može dovesti organizam u stanje stresa, što znači da će čovek u vrlo

kratkom periodu posegnuti za hranom i pojesti više nego što mu je potrebno. A ako dodje do prevelikog unosa kalorija, onda je sav trud bio uzulad. Ključ uspeha je u umerenom konzumiranje hrane. Naučnici su utvrdili da postoji povezanost izmedju držanja dijeta i povećanog rizika od bolesti srca. Takodje, rezultati istražuvanja koje je sprovelo Društvo za istaživanje navika u ishrani otkrivaju da su žene koje su tokom deset godina držale dijete sklonije destruktivnom ponašanju od onih koje nisi praktikovale takav režim ishrane.

Umesto, što se pridržavamo zamornih dijata rešenje treba potražiti u aktivnom životu. Potrudite se da pronadjete fizičku aktivnost u kojoj ćete uživati, pa ne samo da ćete na zabavan način potrošiti kalorije nego će vam ostati manje slobodnog vremena da mislite o hrani.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *