full screen background image
Search
Tuesday 23 January 2018
  • :
  • :

Delegacija DPS-a Herceg Novog posjetila NVO “Sunčev Zrak”

DSCF3110Predstavnici Demokradske partije socijalista, Herceg Novi, posjetili su juče udurženje u njihovim prostorijama u Igalu.
Predsjednik DPS-a Herceg Novi, gospodin Zoran Bošnjak i  članovima Opštinskog odbora ove stranke, Dragan Janković i Nedjeljko Vlahušić sa predsjednikom udurženja, Jovom Grubačem i ostalim prisutnim roditeljima razgovarali su o dosadašnjem radu i planovima za budućnost, “Sunčevog Zraka”

Sa željom da pomognu, delegacija DPS-a ovom prilikom udurženju je poklonila LED Televizior:

“Došli smo samo sa jednom porukom – u nama ćete uvijek imati podršku i nastojaćemo da i ubuduće pomognemo koliko god to bude bilo u granicama naših mogućnosti, bez obzira na ishod izbora” , kazao je gospodin Bošnjak.

Nakon što se zahvalio na donaciji, predsjednik Sunčevog Zraka, Jovo Grubač, osvrnuo se kratko na saradnju sa lokalnim DPS-om u prošlosti, istakvši između ostalog, da su za sve što je bilo potrebno vrata ove stranke, Sunčevom Zraku uvijek bila otvorena.

Ovom prilikom, Grubač je delegaciju upoznao sa projektima, koje ovo udurženje namjerava da realizuje u narednom periodu.
Govorivši  o planu za izgradnju, Radno – Terapijskog Centra, on je istako da bi to moglo biti trajno riješenje, kada je u pitanju boravak i zbrinjavanje djece sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, a naročito one satarijie od 22 koji od te godine starosti, po zakonu više nisu u mogućnosti da koriste usluge hercegnovskog Dnevnog Centra.

WP_20141102_016– Želimo ovim projektom da obezbjedimo budućnost naše djece, dajući im mogućnost da rade, zarađuju i na taj način osjete da su i oni dio ovog društva, kazao je Grubač.

Ovaj objekat bi po planu trebao da se sastoji iz jednog centralnog objekta, 4 manja plastenika, staze za terapijske konje (Ponije) mini zo – vrta i velikog igrališta za djecu, a njegova izgradnja trebala bi koštati oko 50.000 eura.

Kako navodi Grubač, u centralnom  objektu, djeca će moći da se druže, učestvuju u  raznim radionicama, koje će im dozvoliti da se kreativno izraze, kao i da pohađaju njima prilagođene terapije, dok će za njihove roditelje biti organizovana predavanja edukativnog karaktera

Svoje preostalo vrijeme boravka, djeca i njihovi roditelji moći će da provode uzgajajući i prodavajući cvijeće voće i povrće u za to predviđenim staklenicima, igrajući se na obližnjem igralištu, ili družeći se sa specijalno za terapiju osoba sa smetnjama u razvoju treniranim Ponijima, kao i ostalim životinjama u mini zo-vrtu.

Oduševljeni ovim projektom, delegacija hercegnovskog DPS-a se sa Grubačem složila da je izgradnja ovog objekta, jedan od navažnijih projekata na području Opšine Herceg Novog i da je potrebno sve učiniti, kako bi se on i realizovao.

Pred kraj posjete, uz obećanjada će DPS i u budućnosti nastaviti da podržava i na najbolji mogući način pomaže, NVO “Sunčev Zrak”,  gospodin Dragan Janković se zahvalio na gostoprimstu, kazavši da smatra da je ova posjeta bila ispravan postupak, jer se na taj način iznova skreće pažnja na ono za šta se iz dana u dan bori ovo udurženje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *